Golfrestaurang - En hel del om Golfrestaurang


Hole-in-one

Hole in One

Hole in One, HIO, är vad alla golfare drömmer. Hole-In-One innebär att man slår golfbollen men ett slag från golfklubban direkt från utslaget från tee till att den slutligen rullar ner i golfhålet.

Det är många fler golfare som varit riktigt nära att göra ett hole-in-one än att verkligen göra HIO:t. Chansen att hamna 10 cm från koppkanten är cirka 10 gånger större än att faktiskt få i golfbollen på första slaget.

Nästan alla hole in one görs på par-3 hål och då kallas det att man gör en eagle (2 slag under par).Svårt att gör ett HIO?

Gör ett HIO

Hur svårt är det egentligen att göra ett hole in one? De flesta skickliga golfspelare som spelar golf professionellt har gjort ett eller flera hole in one under sin karriär, även på tävling. Tiger Woods, en av tiderna mest kända golfspelare, har gjort 16 hole in one på tävlingar under sin karriär.

En spelare som med råga bräcker Tiger Woods antal HIO är Norman Manley som gjort 59 HIO eller Aces som de också kallas.

Om en elitspelare ställer sig på ett kort par-3 hål och matar bollar i en följd mot flaggan på green så tar det normal mellan 200-500 slag innan golfspelaren gör ett hole-in-one. Detta är dock lite fusk eftersom spelaren lär sig då känna både vinden, klubban och green så vid normalt spel sker inte ett HIO var 500:e korthål. Uppskattningen är att ett proffs gör ett hole-in-one på vart 3000:e korthål.

Fira ett Hole In One

Seden är att man ska fira ett Hole In One genom att bjuda alla som sett slaget på champagne på den lokala golfrestaurangen. Det finns också möjlighet att ta en försäkring för att skydda sig mot kostnaderna som ett HIO kan innebära men oftast är det ingen idé att ta denna HIO-försäkring.