Golfrestaurang - En hel del om Golfrestaurang
Fördelen med golfrestauranger

Fördelen med golfrestauranger

De aldra flesta golfrestaurangerna i Sverige serverar riktigt bra mat i trevliga miljöer. Ofta är golfrestaurangens lokalkostnad sponsrad av golfklubben för att restaurangen ska dels kunna servera riktigt bra mat men även att säkerställa att den överlever även under vinterhalvåret.

Det är väldigt viktigt för en golfklubbs image och rykte att klubben har en restaurang som serverar god och riktigt tillagad mat utan att använda sig av halvfabrikat. Golfrestaurangerna serverar sällan pizza, kebab, thailändska maträtter eller annan snabbmat utan oftast är maten tillagad på närproducerade svenska råvaror som potatis, morötter, fisk, vilt eller nöt.Golfrestaurangen som magnet

Golfrestaurangen som magnet

Förutom eller tack vare att många golfrestauranger har så bra mat kommer dels icke golfare dit för att äta och någon blir intresserad av att prova på golf på grund av den goda stämningen på golfklubben. Detta är viktigt för golfklubbens nyrekrytering av både unga och äldre nybörjare.

En bra restaurang lockar även erfarna golfare till golfklubben som betalar greenfee och någon enstaka erfaren golfare kanske även byter golfklubb på grund av golfrestaurangens sociala påverkan.