Golfrestaurang - En hel del om Golfrestaurang


Bangolfbanor

Bangolfbanor

Bangolf spelas endast med en putter jämfört med "långgolf" som tillåter 14 klubbor i golfbagen. De vanligaste golfbanorna inom bangolf består av 18 hål som är mellan 5 och 20 meter långa."Bangolf"

Golfbanans underlag består oftast av filtbeklädd betong men äldre banor kan bestå av eternitplattor eller trä. Det förekommer även en hel del handgjorda "minigolfbanor" där hålen både kan vara roliga, svåra och vackra.Äventyrsgolf

Äventyrsgolf

På senare år har äventyrsgolf ökat kraftigt av flera anledningar. Äventyrsbanornas utseende varierar mycket mer är de traditionella bangolfbanorna då det finns både "bunkrar", "ruff" och vattenhinder. Ytan på golfbanan består av en flerfärgad plastmatta med varierande längd på "grässtråna". Äventyrsbanorna har inte så många plana ytor utan har istället flera sluttande och krökta ytor och gupp. Detta gör att många hellre spelar äventyrsgolf istället för vanlig bangolf.

Ägarna av äventyrsgolfbanor har insett att golfspelarna tycker att dessa golfbanorna är så mycket roligare att spela på så priserna för att spela på dessa banor är ofta dubbelt så höga som för vanlig bangolf.